Copperhill mountain lodge

5 av 5 stjärnor

Copperhill mountain lodge i Åre
Snabbnavigering:

Copperhill mountain lodge är ett designhotell beläget i skidorten Åre i jämtland.  Hotellet ligger i årebjörnen-området, en liten bit utanför centrala Åre, med mycket fin utsikt över fjällandskapet. Hotellet som öppnades 2008 har en arkitektur som går i lodge-stil med mycket trä och fin stämning.

Anläggningen ligger bra till för skidåkning och du kan åka ända fram till hotellet.

Historia

Orten Åre har en lång historia som kurort, mycket tack vare den rena och klara fjälluften. Hit har besökare tagit sig sedan slutet av 1800 talet. Numer är fokuset mot vintersport tydlig.

Åreskutan, områdets betäckning, vilar på en bädd av kopparmalm vilket är en förklaring till namnet "copper" hill som just betyder koppar-kulle. Koppartemat återkommer även i hotellets design på många ställen.

Copperhill Mountain Lodge med utsikt mot fjällandskapet

Pluslistan

(Efter feedback från användare och besökare)

 • Bra SPA
 • Hög standard genomgående
 • Mycket god utsikt och fina närområden
 • Skidåkning fram till dörren (få hotell har det i Åre)
 • Mysiga rum

Spa & Bad

Copperhill Mountain Lodge har en riktigt bra spaanläggning. Här finner du heta källor inomhus och utomhus.  Två bastur med utsikt mot fjällandskap. Spa-pool inomhus. Spadelen på hotellet heter Level Spa & Health Club.

Level Spa & Health Club har även nio behandlingsrum för den som känner för en rofylld massage eller motsvarande.

Hotellet erbjuder även en privat spaupplevelse för dig som vill ha en mer exklusiv upplevelse. Detta erbjuds för 2-20 personer.

Copperhill mountain lodge  spa blev i november 2009 förärade priset som "årets bästa spa" av European Hotel Design Awards.

Inomhuspool i Spa hos Copperhill Mountain Lodge

Utomhuspool

Bastu

Hotellet har två fina bastur i Spaavdelningen. Väl värda ett besök.

Bastun på Copperhill

Barn

Copperhill mountain lodge är perfekt även för barnfamiljen och får mycket positiv respons från dessa besökare.

Spa avdelningen är öppen för barn fram till 18 och mycket uppskattad av de yngre besökarna.

Bra tips inför din vistelse

 • Åre är en populär vistelse för barnfamiljer under loven, jul, sportlov osv. Då kan det vara mycket barn och ljud. Satsa på andra datum för en mer avkopplad vistelse.
 • Efter 18 är inte barn tillåtna i Spaavdelningen. Rekommendera om du besöker under högsäsong.
 • Trådlöst  internet finns på rummen, även badrockar ingår i priset.

Detta får du inte missa under ditt besök!

Är det vinter och kallt? Ett besök i utomhus-pool med mössan på är verkligen en upplevelse, rekommenderas.

Vill du anlända med stil? ta helikopter till hotellet, ovanligt att detta erbjuds och känslan är härlig.

Skidåkningen i Årebjörnen är underskattad. Njut av denna på plats innan du tar dig vidare till centrala Åre.

Ett besök i biblioteket och en god bit mat i denna speciella miljö rekommenderas.

Omgivning

Hotellet ligger fint beläget i den svenska fjällvärlden.  Vandring, cykling och utförsåkning är nära tillhands.  Beroende på säsong så erbjuder miljön olika upplevelser.

Paket & erbjudanden

Hotellet erbjuder spapaket. I paketen ingår boende i del av dubbelrum. Frukostbuffé, 2 rätters middag, spabehandling, samt fri entré till Spadelen. Priserna skiljer lite mellan årstider, på grund av att beläggningen är så mycket högre vissa perioder.

Behandlingar & Kurer

Copperhill Spa erbjuder behandlingar på 50, 75, eller 20 minuter. Du kan exempelvis beställa 20 minuteras massage  eller ansiktskur. Eller klassisk massage på 50 minuter.
Vaxning, makeup, färgningar, tandblekning, är andra alternativ på menyn.

Anläggningen erbjuder även behandlingar ör barn, bland annat massage.

Aktiviteter, se och göra

Åre är en av de bästa platserna i Sverige för att uppleva och vara aktiv. Utförsåkning, längdskidåkning, fiske  och vandring sommartid. Med mycket mer.

Hotellet ligger placerat mitt i backen i Årebjörnen. Liftsystemen är sammankopplade och det går utmärkt att åka skidor etc. mellan björnen och centrala Åre.

Åre by är en central ort för utförsåkning i Sverige vintertid och för andra sporter sommartid, exempelvis downhill.

Mängder med andra kul aktiviteter står att finna i området. Däribland utflykter till Tännforsen, Fröå-gruva, skotersafari, med mycket mer.

Boende & rum

Hotellet har 112 rum till sitt förfogande, inklusive sviter.

Rumstyper:
Gold: Den största sviten med bäst utsikt. Här finner du designade möbler, soffa, balkong, tre sovrum, dubbelsäng, dusch, värmeslingor, med mycket mer. Utsikten och den klassiska inredningen gör Gold till ett mycket trevligt boende, för dig som vill ha det lilla extra.

Brass: Brass är en svit med tre sovrum, allrum, två badrum och fin utsikt.  Brass är en mycket trevlig svit med gott om utrymme och avslappnad inredning.

Zinc: Här finner du en svit med totalt 6 bäddar. Rummen som går i så kallad "Oregon-pine" stil vilket ger en avslappnad och genuin känsla.

Silver är en mindre svit än ovan nämnda. Fint inredd med en varm atmosfär av dämpade färger och naturmaterial. Silver har två bäddar i 1 sovrum. Ytan är på 50kvm.

Copper är sviter med två separata sovrum varav det ena har dubbelsäng och det andra har en våningssäng.  Det vill säga 4 bäddar totalt.  Copper har liksom Silver 50kvm yta.

Bronze. Detta är det mindre rummet på Copperhill Mountain Lodge. Här finner du ett dubbelrum med stilrena varma färger och material. Utsikten är mot fjäll eller skog. Kopparmaterialet återkommer i inredningsdetaljerna. Bronze är på 22kvm och har 2 bäddar.

Restaurang, Mat &  dryck

Copperhill mountain lodge har tre alternativ för mat och dryck.
Niesti, är en jämtländsk restaurang med fokus på lokal mat och tradition. Niesti  är en à la carte-restaurang vars mat tilltalar många boende mer än den lite mer specialiserade Vaajese.

Vaajese är beläget i hotellets bibliotek. Restaurangen som öppnades 2011 använder sig av råvaror från närområdet. Vaajase är öppen under vintersäsongen.

Lobbybaren heter Fireside. Här serveras mat och dryck nästan dygnet runt. En mycket fin plats att samlas och mötas på.

Bokningar

Du kan boka direkt mot hotellet. Vi rekommenderar att du använder dig av en boknings-sajt på nätet, då det ofta kan ge bra erbjudanden och priser. Vi har direkt-länkar längst ner på sidan till hotels.com och hotelspecials. Klicka till dessa sidor för att se bra priser.

Konferens & Företag

Copperhill har bra möjligheter att erbjuda konferens. Anläggningen kan ta emot grupper från 10 upp till 450 personer.  Flera konferenspaket i kombination med spaanläggningen finns att boka. Copperhill fungerar väl som konferensanläggning även under sommar , vår och höst- säsong.

Helpension, spa-konferenspaket, konferenslokal och spabehandling. Är delar som ingår i spapaketen.

Aktiviteter under konferens


Under vinterhalvåret är skidåkningen självklart i centrum för aktiviteter. Såväl slätförs som utförs. Området och omgivningen erbjuder dock stora möjligheter till aktiviteter. Exempel är helikopterskidåkning, skotersafari eller hundsläde.

Resa till Copperhill Mountain Lodge

Du kan antingen komma med flyg till östersund/åre eller till Trondheim. Härifrån kan du ta dig med Helikopter till Copperhill Mountain Lodes egen helikopterplatta.

För mer normala transportsätt går det utmärkt att ta såväl tåg som  taxi till Åre från flygplatserna. 

Tåg är ett bra sätt att ta sig direkt till Åre med, i och med att det stannar mitt i staden. Sedan är det en kort taxitur till Årebjörnen och Hotellet.

Information: Copperhill mountain lodge

Adress

 • Copperhill mountain lodge
 • Box 19, SE-830 14
 • 83014

Kontaktuppgifter

Sök pris och bokning

Vi rekommenderar att boka genom boknings-sajt.

Laddar karta...

Erbjudanden hos Copperhill mountain lodge

Erbjudande Länk
Din egen spadagGå till
Spa & frukostGå till
Spa & söndagsfikaGå till
Spapaket samezenGå till
Spapaket spafyran – för dig och dina vännerGå till
Spapaket viddernas kurGå till

* Exempel på erbjudanden från företagens egna webbplatser. Gå till webbplatsen för att se aktuella och uppdaterade erbjudanden. bokaspa.nu är inte associerad med anläggningen i fråga. Vi reserverar oss för felskrivningar.