Arken hotel & art garden spa

4 av 5 stjärnor

Arken hotel & art garden spa i Göteborg
Snabbnavigering:

Arken Hotel och Garden är en Spa, hotell och konferensanläggning belägen i Arendalsområdet i Göteborg. Hotellet ligger med fin utsikt över havet och Göteborgs skärgård.

Hotellets spa-avdelning är väl tilltagen med flera pooler och bastu.  Besökare ger anläggningen goda betyg på grund av genomgående hög standard och god service. Hotellets enda nackdel är placeringen lite utanför centrala Göteborg.

Pluslistan 

(Efter feedback från våra användare)

 • Mysig atmosfär med havsutsikt
 • Bra bemötande och personal
 • Modernt, rent och nyrenoverat

Arken Hotel och Garden spa

Spa & Bad

Hotellet har flera pooler, inomhus och utomhus bastu samt ett stort sortiment behandlingar att erbjuda.

Spaavdelningen har flera relaxrum med olika namn efter årstider. Här kan du slappna av ta det lugnt. Exempel på rum  är "mörkerterapirummet" och "Ljusterapirummet" samt orangeriet med dofter och synintryck från örter och växter.

I Garden Spa kan du som gäst njuta av vattenterapi med hjälp av varma källor, bubbelpool och upplevelsedusch. Anläggningen har i japansk inriktning under spa-ritualer, med tvagning mm.

Varma och kalla källor. Högst upp i spaanläggningen med fin utsikt över skärgården finns pool med varma och kalla delar. Vattnet håller här 40 grader och är rejält uppvärmande.

Bubbelpoolen är mycket skön och har även den god utsikt mot havet utanför.

Utanför anläggningen finns en uppvärmd utomhuspool som är öppen året runt.

Bubbelpool med utsikt mot skärgården

Stilla pool

Bastu

Art Garden Spa har flera olika bastu. Två utomhus. Inomhus finns en torrbastu med fint panoramafönster mot havet.

I en skön ångbastu med salt-ånga kan du njuta av värme upp till 46 grader.

I naturstensbastun får du känna har stenen avger värme och mjukar upp huden. En annorlunda upplevelse.

Anläggningen har även en is-bastu, där kyla snarare än värme är målsättningen. Här råder ett par minusgrader och en doft av eukalyptus.

Barn

Åldersgränsen på spaavdelningen är 15 år.

Bra tips inför din vistelse

 • Är du ofta i området, eller är sugen på att besöka igen. Satsa på att bli medlem. Då får du 25% rabatt på bokningar och tillgång till spa, med mycket mer.
 • Tänk på att spaanläggningen har andra öppettider sommartid.
 • Sugen på en Brunch? se till att förboka!

Detta får du inte missa under ditt besök!

Solterrassen på sommaren är mysig och väl värd några minuter.

En stund i ljusterapirummet under vinterns mörka tid är inte helt fel heller.

Frukostbuffen är ett måste på helgen!

Omgivning

Arken Hotel och Garden Spa ligger nära vattnet, Göteborgs skärgård och hamninlopp. Närheten till hamnen och industri går inte att bortse från, dock är utsikten och närheten till havet, på ett så pass centralt beläget Spa inte att bortse från.

Paket & erbjudanden

Arken Art Garden Spa har flera intressanta paket för dig som besökare. Exempelvis paket för en eller flera nätter. Lyxpaket för dig som vill ha det extra (tex champagne på rummet).  Här finns även tema-paket för tjejer, killar mm.

Se listan till höger för exempel på spapaket som erbjuds.

Exempel på vad som ingår spapaket med övernattning är:

 • Fri tillgång till Spa
 • Övernattning i dubbelrum med frukostbuffé. 
 • Fri tillgång till aktivitetsutbud under hela vistelsen. 
 • En lunchbuffé inklusive kaffe. 
 • Två 3-rätters middagar inklusive kaffe. 

Temakvällar anordnas på hotellet och kan tas del av som paketerbjudande i samband med bokning. Exempelvis "flexibel rygg och bröstkorg", där fokus ligger på att öka rörlighet i rygg och axlar. Eller "julinspiration" där lek och pyssel står i fokus.

Spelar du golf så anordnas även golfpaket med greenfee på Torslanda GK.

Dagspa

Det går bra att boka Spapaket för halvdagar såväl som hela dagar. I halvdagspaketen ingår tillgång till spa, en behandling, samt möjlighet att boka hela sortimentet av behandlingar.

I heldagspaket utan övernattning ingår i princip samma saker som för övernattningspaketen. Tidsbegränsning finns för dag-spa fram till 20 på vardagar. Olika prislägen gäller för olika tider.

Behandlingar & Kurer

Arken art garden spa erbjuder ett antal lockande behandlingar för hela kroppen. Exempel är "art garden mini" som är en peelingbehandling för ansiktet. En annan är "Art Garden you and me" som är en halvkroppsmassage som du kan uppleva tillsammans.

Behandlingarna är uppdelade på; ansikte, kropp, inpackningar samt kurbad.

Aktiviteter, se och göra

Art Garden Spa hotel Arken har ett välutrustat gym för dig som gillar att träna. I närheten ligger Volvomuseet (ca 5 minuters promenad).

Träning , yoga, avslappning, meditation med mycket mer står på schemat under veckorna. Här kan du boka in och vara med på någon av aktiviteterna beroende på vad som körs under din vistelse. Exempel på pass är "De 7 tibetanerna"; en meditationsteknik från Tibet, och "Qi Gong", den enkla och stillsamma rörelsemediationen från kina.

Meditativ avslapping på Arken SPa

Boende & rum    

Alla rum på hotellet har tv och skrivbord. De flesta har även sängar från svenska märket Dux.

Hotell Arken har fyra olika rumstyper till förfogande. Enkelrum, Grand-lit, Dubbelrum, Familjerum samt Minisvit.

Enkelrummen är små men fullt utrustade inklusive arbetsbord och fåtöljgrupp. Dubbelrummen är liknande men med större säng. Grand-lit / familjerummen har en 160 cm säng två rum, de andra rummet med enkelsäng. 

Juniorsviten är ett litet rum men med större säng. Minisviten är det största rummet på Arken. Här ingår ett stort badrum, soffgrupp och arbetshörna såväl som en stor säng.

Dubbelsängar på arken Spa

Vilofotöljer och skrivbord på rummen

Restaurang, Mat &  dryck

Hotellets restaurang har god mat och fokuserar främst på internationella rätter (à la carte) tillagat på färska råvaror. Ekologiska alternativ finns med.

För dig som vill ta en drink så serveras detta i loungebaren.

Länk för att se alacartemenyn »

Hotellet har en bra vinlista med viner av varierade årgångar och nivå. Klicka här för att se utbudet »

Mat på Hotel Arken

Bokningar

Det går att boka direkt mot hotellet, eller via bestwestern-kedjan som hotellet är en del av. Vi rekommenderar dig att boka via en boknings-sajt för att hitta bästa pris. Längst ner på sidan finner du länkar till hotels.com, booking.com direkt till hotellet för att kolla pris och tillgänglighet.

Konferens & Företag

Arken konferenscenter anordnar konferenser, mässor och kongresser och är en mycket kompetent konferensanläggning.  Konferens med spa finns som heldag eller flerdagarspaket med övernattning.  Anläggningen kan ta emot upp mot 1000 personer på en gång.

Under konferens kan man som besökare själv välja när på dagen spa-delen schemaläggs om det önskas ingå i konferensen. Tala med personalen vid bokning.

Arken hotel har ett flertal lokaler tillgängliga för konferens. Klicka här för en översikt över de omkring 30 olika lokalerna som erbjuds.  

Aktiviteter under konferens

Arken Hotel och Garden Spa erbjuder dig som besökare på konferens ett stort utbud av aktiviteter, på anläggningen eller i närområdet. Hör av dig till Arken konferenscenter för närmare uppgifter av vad som erbjuds då detta kan variera.

Åka till Arken Hotell och Konferenscenter

Hotellet ligger inte helt centralt i Göteborg, ca 12km från centrum. Att ta sig till hotellet med bil är enkelt, men tar lite mer tid kollektivt.

Med bil tar det ca 10 minuter från centrala Göteborg. Taxi kan vara ett bra alternativ från city som vi rekommenderar då det är kort sträcka och inte blir så dyrt.

Med bil från landvetter tar det omkring 45 minuter. Från Göteborg City Airport ca 15 minuter, detsamma gäller från centralstationen.

Åker du bil och har gps/telefon, slå in "Nordatlanten 100" som adress. Det är relativt enkel väg att hitta med bil.

Information: Arken hotel & art garden spa

Adress

 • Arken hotel & art garden spa
 • Nordatlanten 100
 • 41834

Kontaktuppgifter

Sök pris och bokning

Vi rekommenderar att boka genom boknings-sajt.

Laddar karta...

Erbjudanden hos Arken hotel & art garden spa

Erbjudande Länk
Alla hjärtans -paketGå till
Art garden hela dagenGå till
Art garden hela dagen lyxGå till
Art garden njuta halvdag - 4 timmarGå till
Art garden njuta lyx halvdag - 4 timmarGå till
Art garden spa - sköna fredagGå till
Art garden spa lyxGå till
Art garden spa- frukostlyxGå till
Art garden spa- söndagsbrunchGå till
Breathing day 27/9Gå till

* Exempel på erbjudanden från företagens egna webbplatser. Gå till webbplatsen för att se aktuella och uppdaterade erbjudanden. bokaspa.nu är inte associerad med anläggningen i fråga. Vi reserverar oss för felskrivningar.