Yasuragi hasseludden

4 av 5 stjärnor

Yasuragi hasseludden i Saltsjö-boo
Snabbnavigering:

Sammanfattning

Yasuragi Hasseludden är en av Sverigs i särklass bästa Spa-Anläggningar. Det som står ut är bredden på sortimentet, den roliga japanska inriktningen och viljan att vara lite bättre som genomsyrar hela verksamheten.

På negativa sidan är storleken och anpassningen till konferensgrupper som ibland kan upplevas som negativ. Ibland kan det vara lite mycket barn och stoj om man är där för lugn och ro, men då ska man ha otur och komma precis då en grupp med barn är där.  På det hela taget är Yasuragi är väl värt ett besök! Om inte annat så för de fina rummen och den goda maten.

Plus och minus listan 

(Efter feedback från våra användare)

  • Japanska stilen ger bra känla av avkoppling
  • Utmärkt mat och dryck
  • Bad/tvagningsdelen är bra
  • Fina rum
  • Känsla av "stort" ställe, med många gäster
  • Barn kan störa ibland (sommarhalvår)

Om

Yasuragi Hasseludden är en japaninspirerad anläggning med japanskt bad och spa beläget på Hasseludden i utanför Stockholm. Anläggningen ägs av Nordic Choice Hotels. Yasuragi hasseludden öppnade i sin nuvarande form 1997. Anläggningen är omfattande med sina 20.000 kvadratmeter.

Förebilden för yasuragi hasseludden är ju som sagt japansk kultur och dess vanor och traditoner och detta genomsyrar hela anläggningen.

Miljö

stolar med utsikt, yasuragi hasseludden

Stolar med utsikt

Yasuragi är placerad naturskönt i området Gåshaga i Saltsjö-Boo utanför Stockholm.  Den omgivande miljön och sättet byggnaderna är uppförda i naturen gör att det är en av Sveriges absolut finaste platser för SPA. Ett annat spa som ligger i närområdet är konkurrenten Skepparholmen .

Anläggningen ligger delvis en bit upp så att man kan se ut över vattnet vilket i sig är trevligt och bidrar till en fridfull känsla.

En  fin japansk trädgård kallad stillhetens trädgård, avsedd för stillhet och vandring går hela vägen ner till vattnet flankerad av träd som mangolia, lönn, körsbär och bambu. En uppskattad del av Yasuragi Hasseudden. Kombinationen av svensk skärgårdsflora och japansk motsvarighet är ovanlig och tilltalande. I trädgården finns även en plats för koncentration och meditaion.

Bad

Bad i varm pool på Yasuragi Hasseludden

Badanläggnignen ligger i fokus på Yasuragi. Badet ses som en ritual som ska ske i lagom tempo. Därför är bad-anläggnigen uppbyggd i delar som börjar med tvagningsrummet där besökare tvättar sig med träbyttor och pallar längsmed en vägg och avslutar med ett varmt bad. Därefter är det dags för den stora bassängen och utomhuskällan. Anläggningen har badinstruktörer där en värdinna förklarar hur badet går till.

I samband med din vistelse på yasuragi får du en yukata vilket är en bommulsrock motsvarandes en kimono/badrock. Denna har du på dig när du vistas på anläggningen, befinner dig i det japanska badet, när du äter, etc. Umder denna är man underkläder eller torra badkläder. Denna del av hasseludden yasuragi är uppskattad av många besökare då det tillför någonting annorlunda till upplevelsen.

Paketerbjudanden

Yasuragi har ofta ett antal erbjudanden. Exempelvis övernattning, dagspa, barn-spa och badkort.

Aktiviteter  

Yasuragi har ett antal roliga aktiviteter för dig som besökare. Bland annat zushiskola, zenmeditation och yoga.

Behandlingar

Yasuragi hasseludden har ett ovanligt brett utbud av behandlingar. Allt från ansiktsbehandlingar, massage, basturitual och fiskspa till mer sinnliga upplevelser är några av de tilltalande behandlingarna.

Fish spa

Vi rekommenderar dig att pröva på fiskspa behandlingen med de små garra-rufa fiskarna. En annorlunda och skön upplevelse.

Peeling

Du kan även få behandlingarna Zeitaku och Hanakasumi. Två signumbehandlingar där peeling är i fokus. Mycket trevligt.

Hasseludden rekommenderar att du som besökare bokar behandlingar samtidigt som du bokar din vistelse, för att vara säker på att du får den behandling du vill ha.

Konst & utställningar

Yasuragi hasseludden har ofta utställningar och konst med asiatisk betoning och då i huvudsak japansk. Exempel på utställningar som tidigare visats i anläggningens galleridel är Marja Kullbergs "Kogei Bonsai". En utställning med handgjorda bonsaiträd. Samt utställningen " Whispers from past eras" där silkeskreationer från japansk historia visades.

Rumsalternativ

Tvagningskar på Yasuragi hasseludden

På Hasseludden yasuragi har man i hög grad inspirerats av Japan vid utforminingen av interiör. Detta gäller alla delar från badet till värdshuset (Ryokan) och rummen. Samtliga av rummen har antingen utsikt mot skog eller höggarnsfjärden.  Rummen med utsikt mot vattnet är i vår mening trevligast.

Anläggningen har 11 olika typer av rum. Det är väldigt mycket variation för en anläggning och ger såklart stora valmöjligheter för besökaren. Flera av rummen påminner mycket om varandra, men skiljer exempelvis mellan dubbelsäng och två enkelsängar.
 Vi presenterar de olika rumstyperna kort nedan:

Roykan Hanare. Premiumsvit

Det största och mest påkostade rummet på Yasuragi Hasseludden. Här finner du vackra material såsom chiffersten och cederträ. Dubbla sovrum täckta av äkta tatamimattor. I sviten ingår egen värd/värdinna (nakai-san). Sviten är för upp till 8 personer. Hanare betyder avskildhet på japanska.

Ryokan. Svit

Detta är den andra typen av svit på anläggningen. Denna påminner mycket om Hanare-sviten, men är lite mer sparsmakad i inredningen.

Kokoro, Chikara, Umi och Wa

Dessa rum liknar varandra mycket. Det är dock skillnad på storlek och placering.

Här finns sovrum med dubbelsäng. I rummet ingår balkong. Skjutdörrar används. Vid tvätt används japanska tvätt-byttor och trä-kar.

San

San betyder "tre" på japanska. Rummet består av två rum, ett sovrum och ett vardagsrum. Sovrummet har två sängar intill varandra och ett skrivbord. I vardagsrummet finner du en sittgrupp med 4 platser samt tv. Det finns även en bäddsoffa som går att bädda för två personer. Rummet är handikappanpassat och ligger nära receptionen och entrén

Mezame

Mezame som betyder uppvaknande på japanska är en sovsal för upp till 5 personer. Här sover du på golvet på futonmadrasser. Golven är behagliga att gå på med sina tatamimattor. Det är ett enkelt och fint rum. I badrummet finns japanska tvättmöjligheter i form av byttor, pallar etc, samt ett stort mosaikbadkar.

Futon

Futon är ett rymligt rum med skjutdörrar i rispapper. Här sover besökaren på futonnadrasser på golvet. Även här är golven klädda med mjuka sköna mattor.

Ichi

Ichi är ett mindre rum med dubbelsäng. I detta rum finns även trådlöst internet, skrivbord, tv, badrum och dusch. Ichi betyder ett på japanska.

Ni

Rummet ni har istället för en dubbelsäng två separata sängar invid varandra. Även här finns trådlöst internet, skrivbord, tv och badrum med dusch.

Dag och Kvälls spa

Yasuragi erbjuder spa för både dag och kväll separerat. Dag-spa är mellan 8 och 14. Kvällspa mellan 14 och 22. Här ingår olika mat dryck och japanskt bad.

Med barn

Yasuragi Hasseludden har specialanpassade program för barn och ungdomar under 18 kallat Yasuragi Kids.

Aktiviteter

Här finns aktiviteter i stil med vattenaktiviteter, dans och familjeyoga och speciella behandlingar för barn.

Mat

Sushimåltid

Speciella menyer finns för barn. Det går att ladda ner dessa som pdf från anläggningens hemsida.

Mat och dryck

Anläggningen har två olika restauranger. Teppanyaki och Tokyo. Det finns även en separat sushibar i brevid restaurangen Teppanyaki där du kan inmundiga äkta kaite-zushi på band, inspirerat av Japansk tradition. Det finns även en Sakebar på tredje våningen, med stort utbud av olika sake-sorter. Det är tradition att ha sin japansk bomullsrock på sig vid maten. Dock är det inte ett måste och man får välja själv.

Tokyo

På plan tre på Hasseludden Yasuragi ligger restaurang Tokyo. Här serveras olika maträtter inspirerade av det japanska köket. Här serveras såväl frukost som lunch och middag med à la carte meny.

Teppanyaki

Teppanyakirestaurangen är en unik upplevelse för sinnen. Detta är den lite finare restaurangen på yasuragi hasseludden. Här har varje bord en egen kock som tillagar maten direkt vid bordets mitt. Allt är av högsta kvalitet och precision. Mycket trevligt som upplevelse för hela familjen, vännerna eller kanske på en konferens.

Dryck

I och med den japanska prägeln går det även att avnjuta Sake på rätt vis på Yasuragi hasseludden. På dryckesmenyn finns ett 15 tal olika sakesorter. Utöver detta finns även dryckespaket inkluderande vin och öl mm. Det finns även annat på menyerna givetvis. På samma våningsplan som Tokyo restaurangen finns en sake-bar. Här går det att dricka flertalet olika sake, i rätt miljö. Ut från sakebaren sträcker sig en stor altan med utsikt mot Stockholms skärgård.

Butiker

Yasuragi hasseludden har två butiker på anläggningen. Den ena heter Lobbybutiken, här finns ett stort antal jpanska produkter, exempelvis kimonos. Lobbybutiken är välordnad med ett relativt stort sortiment. Intressant för att köpa med sig en japansk souvernir om så önskas. Den andra butiken heter Kyarabibutiken. Här hittar du främst kroppsvårdsprodukter och dylikt. Det går att få hjälp av terapeut för att finna rätt produktet.

Konferens spa och företagsspa

Yasuragi Hasseludden är en bra plats att förlägga sitt möte och konferens till. Flera större arrangemang går av stapeln här varje år. Bra förutsättningar finns för att lyckas med ett bra möte helt enkelt. Vill du boka ett möte eller konferens, kontakta direkt så hanterar personalen på mötesavdelningen din förfrågan.

Möteslokaler

Här finns lokaler för allt från det lilla mötet till det stora. Mötesrummet Fuji tar 400 personer medans en mängd mindre rum tar allt från två till 40 personer. Uppdelningen mellan rummen sker i kategorierna "Information och utbildning", Kreativitet och inspiration, samt styrelserum.

Aktiviteter, mat och dryck under möte och konferens

Samma aktiviterer som för övriga spagäster finns tillgängliga för konferens och mötesgäster.

Bokningsregler Yasuragi Spa

Bokning sker genom att beställa på webbplatsen eller ringa. Bokningen bekräftas genom betalning inom 7 dagar från beställning. Det går att boka med avbeställningsskydd.

Resa till Yasuragi Hasseludden

Med bil tar du Värmdöleden mot Gustavsberg. Slå in " Hamndalsvägen 6, Saltsjö-Boo " i gps eller telefon så kommer den guida dig sista biten. Tid: ca 25 min.

Det går även att ta båten med Waxholmsbolaget. Denna går från Strömkajen vid Grand Hotel. Tid: ca 30 min

Det går ett antal busslinjer från slussen mot hasseludden. Det är dock ofta så att man får byta vid Orminge Centrum. Tid: ca 40 min

Information: Yasuragi hasseludden

Adress

  • Yasuragi hasseludden
  • Hamndalsvägen 6
  • 132 39

Kontaktuppgifter

Sök pris och bokning

Vi rekommenderar att boka genom boknings-sajt.

Laddar karta...

Erbjudanden hos Yasuragi hasseludden

Erbjudande Länk
 försommar med två nätterGå till
After work på spaGå till
Alla hjärtans dagGå till
Alla hjärtans dag – 1 nattGå till
Alla hjärtans dag – 2 nätterGå till
Badkort 10 klipp för 2 500 krGå till
Badkort 10 klipp för 3000 krGå till
Boka tidigtGå till
Boka tidigt erbjudandeGå till
Dagpaket med behandlingGå till

* Exempel på erbjudanden från företagens egna webbplatser. Gå till webbplatsen för att se aktuella och uppdaterade erbjudanden. bokaspa.nu är inte associerad med anläggningen i fråga. Vi reserverar oss för felskrivningar.