Selma spa+

5 av 5 stjärnor

Selma spa+ i Sunne
Snabbnavigering:

Selma spa+ ligger i Sunne i Värmland, vackert beläget  med utsikt över sjön Mellanfyken. SPA-anläggningen anses vara en av de bättre och större i Sverige och norden.

Selma spa är ett av sveriges bästa spa-anläggningar. Precis som så många andra är det inte en helt ny anläggning, vilket gör att den har sina brister. Detta till trots så rekommenderar vi ett besök här för den som vill slappna av på en fin plats med bra mat och god service.

Miljö kring Selma Spa

Miljön runt hotellet är vacker och inbjuder till bland annat löpning. Hotellet fokuserar på wellness och erbjuder avkoppling i form av träning, spabehandlingar, god mat och dryck.

Hotellet ägs av och ingår i Choice Hotels kedjan som är en av nordens största hotellkedjor.

Pluslistan 

(Efter feedback från våra användare)

  • Avslappnande och harmonisk miljö
  • Bra mat
  • Mycket bra spa-del och badområde. En av Sveriges bästa.
  • Trevlig personal

Utbud

Stolar med utsikt i relaxavdelningen

Selma spa har ett bra spa och fittness-område och instruktörsledda träningspass. På anläggningen finner du även inomhus och utomhuspool, torr och våtbastu samt ett gym. Spa och badanläggningen får generellt höga betyg av gäster.

Boende, rum & priser

Bild på ett av dubbelrummen på anläggningen.

Anläggningen har 184 rum totalt, samtliga har utsikt över den närbelägna sjön Fryken. Av de 184 rummen är 16 lite större sviter, flera i etage. Fyra av rummen är dubbelrum. Rummen delas in i två olika rumskategorier, budget och standard. Utrustningsmässigt är alla rummen relativt bra. Standardrummen håller dock lite högre klass och har generellt bättre nivå. Läser man runt på nätet så finns det mer kritik på budgetrummen angående slitage etc.

De 16 sviterna har alla eget badkar och balkong. Etagerummen har sällskapsrum med soffgrupp. Dubbelrummen är bra för barnfamiljer, inte minst för att de innehåller separata sovrum och två badrum.

Tillval till rum

Du kan som gäst köpa tillval till rummet. Bland annat med saker som frukt, champagne eller kurbad på rummet (i sviterna som har de större badkaren). För en lista över tillvalen läs denna pdf fil.

Paket och erbjudanden Selma Spa

Selma Spa erbjuder ett antal paket och erbjudanden. Bland godbitarna finner vi saker som weekendpaket, boendepaket, vattenlandspaket och golfpaket. Paketen är även anpassade efter säsong, intressen, lokala evenemang osv.

Paketen varierar och du finner bäst listan över dessa på denna länk.

Dagsspa

Selma Spa har flera olika spapaket för dig som vill tillbringa bara en dag på anläggningen. Du kan i dessa paket satsa på bad, bastu, träning och behandlingar. Priserna varierar mellan 500 och 800kr beroende på längd och innehåll.

Med barn

Vill du ta med barn till Selma SPA så går det bra. Det är dock viktigt att hålla koll på vilka tider och arrangemang som fungerar för ditt barns ålder. Exempelvis fins det lekrum för de yngre barnen, och familjeperioder i poolområdet. Kvällar körs aktiviteter vid 20.00 eller 21.00. I övrigt så är det liksom på de flesta spa rekommenderat att barn inte springer i poolområdet och att stillhet respekteras.

Anläggningen har familjeperioder då man har ordnat med mer barnanpassat utbud. Även övrig tid är barn välkomna, men specialanpassning saknas då i form av menyer och aktiviteter. Det är då även 16års gräns i spa och träningsanläggningen dygnet runt.

Du finner barnkalendern här som pdf fil.

Mat och dryck

God mat serveras

Restaurangen serverar stor buffé både till lunch och frukost. Till middagen serveras en trerätters måltid.

Vinkällaren på Selma spa håller relativt hög klass och har ett brett utbud av viner. Vinlistan kan du läsa här (pdf format) http://www.elmaspa.se/filer/100126-vinlista.pdf

För bordsbokning till restaurangen ring 0565 - 166 70

Pub, Bar och Lounge

Loungen ligger i direkt anslutning till hotellets lobby. I loungen kan du köpa kaffe, drinkar och annat i den stilen. Exempelvis smoothies. Vin och whiskey -listorna är fina och rekommenderas en titt. För menyfrågor och dylikt, ring restaurangen på 0565 - 166 70.

Priser och erbjudanden

Prissättning

Priserna hos Selma Spa+ inkluderar rum med frukost eller helpension. Priserna varierar beroende på beläggning, rumstyp och säsong. Det blir billigare per natt ju fler nätter du bokar.

Erbjudanden

Hotellet brukar ha flera olika erbjudanden. Dessa skiljer sig lite åt beroende på tid på året.  

Dag-spa

Det går att boka vistelse utan övernattning, både halvdagspaket och heldagspaket.

Aktiviteter, se och göra

I området runt omkring Selma Spa, det vill säga i omnejden kring orten Sunne, finns en hel del aktiviteter, kultur och natur att uppleva.  Det ligger ett eventcenter i anslutning till anläggningen som erbjuder aktiviteter på sjön, tex trollingfiske och andra aktiviteter som bågskytte.

Ett tips är att kolla in Sunnes officiella hemsida för mer tips här. Hemsidan här.

Gillar du golf så ligger Sunne Golfklubb med sin kuperade 18håls bana i närheten.

Behandlingar

Selma spa har stort utbud av behandlingar, ett av de större i norden. Anläggningens terapeuter är utbildade inom respektive områden.  Se till att boka i tid för at vara säker på att få plats.

Behandlingar erbjuds för händer, fötter, ansikte, massage, helkropp och mycket annat.

Konferens spa och företags spa

Selma spa arrangerar konferens och spakonferens. Det erbjudes relativt stora möjligheter att anpassa sin konferensvistelse. Festvåning, bar, massage, träning, middagar, mässor, är delar av de saker som kan anordnas.

Paket

De två standardpaket som arrangeras är konferens med helpension och dagskonferens. I båda varianterna ingår saker som konferenslokal med fika på för och eftermiddagar. Lunch inklusive dessert. Fri tillgång till spa och fitness avdelning med pool, bastu gym och pass ledda av instruktörer.

Deltagarservice

Anläggningen kan åta sig att skicka ut inbjudningar, anmälningar, biljetter etc. åt deltagarna. Så kallade deltagarserice.

Andra komferensaktiviter som erbjuds är bland annat julbord och större möteslokaler.

För mer information och kontaktuppgifter läs mer på sidan för konferensbokning här:

Resa till Selma Spa

Det går att resa till Selma spa med tåg, bil, buss eller flyg. Flyget tar du till Karlstad flygplats.

Avstånd till Anläggningen från några stora städer:

Stockholm 37 mil
Göteborg 28 mil
Malmö 60 mil
Oslo 23 mil

Information: Selma spa+

Adress

  • Selma spa+
  • Sundsbergsvägen 3
  • 686 35

Kontaktuppgifter

Sök pris och bokning

Vi rekommenderar att boka genom boknings-sajt.